238
Ποιος δεν λατρεύει το παγωτό και ειδικά αν αυτό είναι και σπιτικό !
Τι λέτε να φτιάξουμε εύκολα Vegan παγωτό βανίλια αμύγδαλο ;
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας :
Για το παγωτό
2 λοβούς βανίλιας
700 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
150 γρ. σιρόπι αγαύης
80 γρ. αμύγδαλα, λευκά, ελαφρώς καβουρντισμένα και σπασμένα
Για το σερβίρισμα
50 γρ. αμύγδαλα φιλέ, ελαφρώς καβουρντισμένα
φράουλες, κομμένες σε φέτες
φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση συνταγής :
- Αδειάζουμε τα σπόρια από τις βανίλιες σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και, αφού πήξει και γίνει κρεμώδες, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.
- Αφήνουμε το παγωτό εκτός ψυγείου για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.
- Σερβίρουμε με το αμύγδαλο φιλέ, τις φράουλες και τα φύλλα δυόσμου.
Η συνταγή είναι του πολυαγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη