403
Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, ρεβίθια και λαχανικά, πλούσια σε διατροφικά στοιχεία! Ιδανική και για ένα ελαφρύ κυρίως γεύμα!
Υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή :
- 200 γρ. κινόα, λευκή
- 400 γρ. ρεβίθια, σε κονσέρβα (240 γρ. στραγγισμένα)
- 150 γρ. ντοματίνια
- 10 φύλλα δυόσμου
- 100 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσινο μέρος
- 1 κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής:
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Ρίχνουμε την κινόα σε μια σίτα, την τοποθετούμε κάτω από τρεχούμενο νερό και την ξεπλένουμε.
- Στραγγίζουμε καλά και μεταφέρουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε για 15 λεπτά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε την κινόα και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος.
- Κόβουμε τα ντοματίνια σε ένα ξύλο κοπής στη μέση και τα μεταφέρουμε πάνω από την κινόα.
- Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τον προσθέτουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε τον αρακά, στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ.
- Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε.
- Ρίχνουμε το κύμινο, το μπούκοβο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη