358
Υλικά που θα χρειαστούμε:
1ος τρόπος
- 10 κόκκινα πασχαλινά αυγά
- 1 ασπράδι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- βρώσιμο χρυσό glitter
2ος τρόπος
- 10 αυγά, άσπρα, βρασμένα
- 280 γρ. ρύζι
- 1/2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
- 1/2 κ.γ. μαύρο χρώμα ζαχ/κής σε πάστα
- 1/2 κ.γ. πορτοκαλί χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
- 1/2 κ.γ. μπλε χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
3ος τρόπος
- σαντιγί, ή αφρός ξυρίσματος
- 1/2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
- 1/2 κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
- 1/2 κ.γ. μπλε χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
- 10 αυγά, άσπρα, βρασμένα
Εκτέλεση της συνταγής:
1οςτρόπος
- Βάζουμε το ασπράδι σε μια κούπα, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
- Αλείφουμε με ένα πινέλο τα αβγά με το μείγμα και τα βάζουμε σε ένα μπολ που έχουμε βάλει το χρυσό glitter.
- Αφαιρούμε και σερβίρουμε.
2οςτρόπος
- Μοιράζουμε το ρύζι σε 4 πλαστικά ποτήρια.
- Βάζουμε σε κάθε ποτήρι από ένα χρώμα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε από 1 αβγό σε κάθε ποτήρι και ανακινούμε για 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι να βαφτούν καλά.
- Αφαιρούμε και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να κάνουμε και συνδυασμούς χρωμάτων βάζοντας ένα βαμμένο αβγό σε ένα ποτήρι με άλλο χρώμα.
3οςτρόπος
- Σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ βάζουμε τη σαντιγί ή τον αφρό ξυρίσματος.
- Με τα ειδικά ξυλάκια για σουβλάκια ανακατεύουμε και κάνουμε νερά από το κάθε χρώμα στη σαντιγί.
- Βυθίζουμε τα αβγά και αφήνουμε 10-15 λεπτά.
- Αφαιρούμε, τα σκουπίζουμε και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη