507
Δείτε πώς να φτιάξετε ψητές γαρίδες με λαχανικά και σάλτσα σόγιας στο air fryer. Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή, ιδανική για όσους έχουν φριτέζα αέρος! Συνοδέψτε τη με τηγανητό ρύζι που έχετε μαγειρέψει πανεύκολα στον φούρνο μικροκυμάτων και απογειώστε τη!
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
- 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 10 γαρίδες, Νο 1, καθαρισμένες
- 400 γρ. νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2 καρότα
- 100 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ½ κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 ½ κ.σ. σάλτσα τεριγιάκι
- 1 ½ κ.σ. σησαμέλαιο
- 20-30 γρ. τζίντζερ, φρέσκο, 1 κ.γ. τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση της συνταγής:
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ρύζι, το νερό και τον κύβο λαχανικών, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 12 λεπτά.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και τα καρότα σε κύβους πάχους 1 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 190°C.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις γαρίδες, τις πιπεριές, τον αρακά, τα καρότα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά, και μεταφέρουμε στον κάδο της φριτέζας.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας στον μισό χρόνο.
- Αφαιρούμε το ρύζι από τον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.Αφαιρούμε από τον κάδο τις γαρίδες με τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στο μπολ με το ρύζι.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα τεριγιάκι και το σησαμέλαιο.
- Ξεφλουδίζουμε το τζίντζερ, το τρίβουμε στον τρίφτη, το ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη