511
Eύκολα και γρήγορα κέικ με βρόμη, μπανάνα και φιστικοβούτυρο στο air fryer! Η απόλυτη συνταγή για ένα υγιεινό σνακ για τα παιδιά!
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
- 190 γρ. νιφάδες βρόμης
- 200 γρ. μπανάνες, ώριμες
- 2 αυγά, μεσαία
- 120 γρ. γάλα πλήρες
- 60 γρ. μέλι
- 60 γρ. φιστικοβούτυρο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Για το frosting γιαουρτιού
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό light, 5%
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη σύνθεση
- 30 γρ. καρύδια, σπασμένα
- 80 γρ. μύρτιλα (blueberries)
Εκτέλεση της συνταγής:
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις μπανάνες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.
- Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το μέλι, το φιστικοβούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τη βρόμη και το αλάτι, και ανακατεύουμε ξανά.
- Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε.
- Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 160°C.
- Κόβουμε μια λαδόκολλα σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 6 εκ. μεγαλύτερη από τη διάμετρο του κάδου.
- Τοποθετούμε τη λαδόκολλα στον κάδο και καλύπτουμε τη βάση και τα τοιχώματα.
- Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Αφαιρούμε τον κάδο από τη φριτέζα και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Για το frosting γιαουρτιού
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας, και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο και αφράτο μείγμα. (Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μπολ και να χτυπήσουμε με μίξερ χειρός.)
- Απλώνουμε το frosting στην πίτα, και σερβίρουμε με σπασμένα καρύδια και μύρτιλα.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη