453
Εύκολο vanilla cake στο air fryer! Αφιερώστε λιγότερο από 15 λεπτά προετοιμασίας και φτιάξτε ένα πανεύκολο κέικ βανίλιας στη φριτέζα αέρος! Προσθέστε το frosting για να το απογειώσετε!
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
Για το κέικ
- 2 αυγά, μεσαία
- 100 γρ. ηλιέλαιο
- 120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 120 γρ. γάλα πλήρες
- 2 βανιλίνες
- 170 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- βούτυρο, για τη φόρμα
Για το frosting
- 60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 70 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. γάλα πλήρες
Για το σερβίρισμα
- τρούφα , πολύχρωμη
Εκτέλεση της συνταγής:
Για το κέικ
- Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 140°C.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και το γάλα, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε τις βανιλίνες, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια ορθογώνια φόρμα για κέικ διαστάσεων 20×10 εκ., και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
- Αλείφουμε με ηλιέλαιο ένα μαχαίρι και χαράζουμε ελαφρώς το κέντρο της επιφάνειας για να φουσκώσει ομοιόμορφα.
- Μεταφέρουμε τη φόρμα στον κάδο της φριτέζα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον κάδο, αφήνουμε για 20 λεπτά να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Για το frosting
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα, και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
- Απλώνουμε το frosting στο κέικ με ένα κουτάλι ή σπάτουλα και πασπαλίζουμε με τις τρούφες.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη