486
Τι θα λέγατε να φτιάξουμε ιταλικό panforte με σοκολάτα;
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
150 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα
150 γρ. αμύγδαλα, χωρίς φλούδα
150 γρ. φουντούκια
150 γρ. καρύδια
250 γρ. μέλι
120 γρ. άχνη ζάχαρη
100 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. κόντιτα
100 γρ. σύκα, αποξηραμένα
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. τζίντζερ
1/4 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση της συνταγής:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Σε ένα ταψί βάζουμε τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, τα φουντούκια και τα καρύδια.
Σε ένα ταψί βάζουμε τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, τα φουντούκια και τα καρύδια.
Ψήνουμε για 15 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 130ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και βάζουμε το μέλι, την άχνη και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να πάρει μια βράση. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και βάζουμε το μέλι, την άχνη και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να πάρει μια βράση. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε την κόντιτα και τα σύκα ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι, τους ξηρούς καρπούς, το τζίντζερ, το γαρίφαλο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε σε ταψί 20 εκ. με λαδόκολλα και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη