Τι θα λέγατε να φτιάξουμε χοιρινά παϊδάκια με σάλτσα verde;
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
Εκτέλεση της συνταγής:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα τοποθετούμε στη φωτιά.
Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιμένουμε 2 ώρες μέχρι να κρυώσει λίγο η μαρινάδα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τα παϊδάκια και τα σιγοβράζουμε και αυτά για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, βάζουμε τα παϊδάκια σε ένα ρηχό και πλατύ μπολ και αδειάζουμε το μισό ζωμό πάνω τους, μέχρι να τα σκεπάσει.
Κλείνουμε το μπολ, το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για 8 ώρες (ή μία νύχτα), μέχρι να μαριναριστεί το κρέας καλά.
Προθερμαίνουμε το μπάρμπεκιου στους 220°C (αν υπάρχει η δυνατότητα), διαφορετικά απλώς ετοιμάζουμε τη θράκα.
Λαδώνουμε καλά τα παϊδάκια με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη