471
Τι θα λέγατε να φτιάξουμε εύκολες γαλακτοφέτες;
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
340 γρ. γάλα πλήρες
30 γρ. μέλι
130 γρ. κρέμα πατισερί στιγμής, με γεύση λευκής πραλίνας
260 γρ. παντεσπάνι, έτοιμο
Για το σερβίρισμα
κουβερτούρα, λιωμένη
τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση της συνταγής:
Για τη συνταγή θα χρειαστούμε 8 ξυλάκια παγωτού.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ 100 γρ. γάλα και το μέλι, μεταφέρουμε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων, και ζεσταίνουμε για 1 λεπτό στα 800 Watt, ώστε να λιώσει το μέλι και να δημιουργηθεί ένα σιρόπι.
Αφαιρούμε το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύουμε το σιρόπι με ένα σύρμα χειρός, και το αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα πατισερί στιγμής με γεύση λευκής πραλίνας, και χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός μέχρι να πήξει και να δέσει η κρέμα.
Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι στο ταψί, το αλείφουμε με ένα πινέλο με το σιρόπι που ετοιμάσαμε, και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του την κρέμα πατισερί λευκής πραλίνας.
Αλείφουμε με το σιρόπι και το δεύτερο παντεσπάνι, και το τοποθετούμε πάνω από το παντεσπάνι με την κρέμα.
Τοποθετούμε κυκλικά τα ξυλάκια παγωτού στην κρέμα ανάμεσα από τα δύο παντεσπάνια.
Μεταφέρουμε το ταψί στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
Αφαιρούμε το ταψί από την κατάψυξη, και κόβουμε σε 8 τριγωνικά κομμάτια.
Προαιρετικά βουτάμε τις γαλακτοφέτες σε λιωμένη κουβερτούρα.
Πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη