Home HOMEFOOD Πατατόσουπα με κάστανα

Πατατόσουπα με κάστανα

by Businessmum.gr

Τι θα λέγατε να φτιάξουμε πατατόσουπα με κάστανα;

Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:

Για τα κρουτόν
6 φέτες ψωμί για τοστ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
αλάτι
πιπέρι
Για τη σούπα
1 κιλό πατάτες
200 γρ. κάστανα, βρασμένα
1 κρεμμύδι
1 πράσο
80 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
70 γρ. λευκό κρασί
1 κύβο κότας
1,5-1,7 λίτρα νερό
χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση της συνταγής:

 

Για τη σούπα
Κόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο σε μεγάλα κομμάτια, και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε 30 γρ. βούτυρο, το ελαιόλαδο και το σκόρδο, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ του.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. 
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τον κύβο και το 1,5 λίτρο νερό, και βράζουμε για 10 λεπτά. (Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε με επιπλέον νερό.)
Ρίχνουμε τα κάστανα και βράζουμε για ακόμα 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο βούτυρο και την κρέμα γάλακτος, και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσει μια βελούδινη υφή η σούπα.
Μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα, προσθέτουμε τα κρουτόν, και σερβίρουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι και φύλλα θυμαριού.
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
φύλλα θυμαριού

Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts