555
Τι θα λέγατε να φτιάξουμε χειμωνιάτικη φρουτοσαλάτα;
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
170 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 λίτρο νερό
240 γρ. αστεροειδείς γλυκάνισους
1/2 λοβό βανίλιας, χωρισμένο στη μέση κατά μήκος
8 βερίκοκα, αποξηραμένα, κομμένα στη μέση
4 σύκα, αποξηραμένα, κομμένα στα 4
4 φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
3 αχλάδια, μεγάλα
1 πράσινο μήλο
1/2 ρόδι, τους σπόρους
Εκτέλεση της συνταγής:
Βάζουμε το νερό σε μία μικρή κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον γλυκάνισο, τη βανίλια και τις φλούδες λεμονιού.
Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό και σιγοβράζουμε μέχρι να διαλυθεί όλη η ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά (θα πρέπει να είναι όμως ακόμα ζεστό) και στη συνέχεια, προσθέτουμε μέσα τα αποξηραμένα σύκα και βερίκοκα.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς.
Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια από τα αχλάδια και το μήλο. Κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, και ανακατεύουμε με τον χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
Μόλις το σιρόπι με τα αποξηραμένα φρούτα έχει κρυώσει το ρίχνουμε πάνω από τα μήλα και τα αχλάδια. Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
Το επόμενο πρωί, με μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρούμε τα φρούτα και τα βάζουμε σε ένα ωραίο μπολ σερβιρίσματος, πασπαλίζουμε με τους σπόρους ροδιού και σερβίρουμε.
Τη βανίλια και τις φλούδες λεμονιού αν θέλουμε, τις αφήνουμε για διακόσμηση.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη