585
Τι θα λέγατε να φτιάξουμε σούπα αυγολέμονο;
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
1 1/2 λίτρο σούπα, που έχει περισσέψει, μοσχάρι ή κοτόσουπα
100 γρ. ρύζι γλασέ, προαιρετικά
Για το αβγολέμονο
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
2 αυγά, μέτρια
αλάτι
πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
Προαιρετικά, αν θέλουμε η σούπα μας να έχει ρύζι, μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε το ρύζι γλασέ και βράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Για το αυγολέμονο
Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε αργά 2-3 κουταλιές από τη σούπα ανακατεύοντας συνεχώς.
Μεταφέρουμε το μείγμα από το μπολ πίσω στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει ελαφρά.
Ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τη σούπα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φέτες λεμονιού και παξιμάδια.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη