716
Τι θα λέγατε να φτιάξουμε brownie cookies;
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
400 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. βούτυρο
4 αυγά, μεσαία
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 βανιλίνη
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. κακάο
1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα
κουβερτούρα λευκή
Εκτέλεση της συνταγής:
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι με νερό σε μέτρια φωτιά να βράσει.
Βάζουμε πάνω στο κατσαρολάκι ένα διάφανο μπολ ώστε να μην εφάπτεται στο νερό.
Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης και περιμένουμε μέχρι να λιώσουν.
Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανιλίνη, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη αλλά να μην αφρατέψει το μείγμα.
Ρίχνουμε σε ένα τρίτο μπολ το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τις σταγόνες σοκολάτας και το αλάτι, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, αφαιρούμε το μπολ από το κατσαρολάκι, και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τη σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχουμε μια λεία γκανάζ.
Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά ώστε να έρθει το μείγμα μας σε θερμοκρασία δωματίου.
Ρίχνουμε το μείγμα της γκανάζ στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
Μεταφέρουμε το τρίτο μπολ με τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα σιλικόνης.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC στον αέρα.
Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και φτιάχνουμε μπισκότα με τη βοήθεια ενός σκουπ παγωτού ή 2 κουταλιών. Θα βγουν 18 μπισκότα που θα τα ψήσουμε σε 2 δόσεις, από 9 σε κάθε ταψί.
Μεταφέρουμε το πρώτο ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 12-14 λεπτά στην πάνω σχάρα.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τη δεύτερη δόση.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και τα μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια σερβιρίσματος.
Πασπαλίζουμε με λευκή κουβερτούρα και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη