723
Τι θα λέγατε να φτιάξουμε gelato κακάο;
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
4 γρ. φύλλα ζελατίνης, + λίγο νερό για να τα μουλιάσουμε
450 γρ. γάλα πλήρες
160 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
30 γρ. κακάο
30 γρ. γλυκόζη
30 γρ. γάλα σε σκόνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ. αλάτι
80 γρ. κρόκους, από 4 μέτρια αβγά
270 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για το σερβίρισμα
50 γρ. φουντούκια, σπασμένα
φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση της συνταγής:
Βάζουμε σε ένα μπολ τα φύλλα ζελατίνης με λίγο κρύο νερό και τα αφήνουμε στην άκρη να μαλακώσουν για 5-10 λεπτά.
Στραγγίζουμε τη ζελατίνη αφού μαλακώσει και την αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ το γάλα, τη ζάχαρη, το κακάο, τη γλυκόζη, το γάλα σε σκόνη, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και τους κρόκους των αβγών.
Τοποθετούμε το μπολ πάνω από την κατσαρόλα με το νερό που βράζει δημιουργώντας μπεν μαρί και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει ή να φτάσει τους 85°C.
Αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη, και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί.
Ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Μεταφέρουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή όπου το αφήνουμε μέχρι να γίνει παγωτό, για περίπου 30-40 λεπτά.
Σερβίρουμε το παγωτό με σπασμένα φουντούκια και φύλλα δυόσμου.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη