879
Τι θα λέγατε να φτιάξουμε εύκολο παγωτό Σικάγο;
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
5 γρ. φύλλα ζελατίνης
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
200 γρ. κουβερτούρα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. κακάο
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα, κρύο
Για τη σύνθεση
200 γρ. σιρόπι, σοκολάτας
80 γρ. φουντούκια
80 γρ. τρούφα σοκολάτας
100 γρ. πουράκια
100 γρ. μπισκότα
Εκτέλεση της συνταγής:
Σε ένα μπολ βάζουμε τις ζελατίνες, καλύπτουμε με νερό και αφήνουμε στην άκρη 3-4 λεπτά να μουλιάσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση.
Σε άλλο μπολ σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Μεταφέρουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος στο μπολ με την κουβερτούρα και αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το κακάο, τις ζελατίνες καλά στυμμένες και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια λεία γκανάς. Ιδανικά αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά να κρυώσει καλά το μείγμα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, με το σύρμα για 2-3 λεπτά, για να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρύα γκανάς και ανακατεύουμε απαλά με τη μαρίζ ή στο μίξερ για λίγα δευτερόλεπτα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες να παγώσει καλά.
Βάζουμε το σιρόπι σοκολάτας στα ποτήρια, το παγωτό, τα φουντούκια κομμένα σε χοντρά κομμάτια, τρούφα σοκολάτας, τα πουράκια, τα μπισκότα, ξανά σιρόπι σοκολάτας και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη