900
Τι θα λέγατε να φτιάξουμε γλυκό ψυγείου banana split;
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
Για τη γέμιση
500 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
150 γρ. άχνη ζάχαρη
4 μπανάνες, ώριμες
Για τη βάση
300 γρ. μπισκότα τύπου digestive
1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για το σερβίρισμα
12 κεράσια μαρασκίνο
50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
Εκτέλεση της συνταγής:
Για τη γέμιση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη, και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πήξει το μείγμα για 4-5 λεπτά.
Για τη βάση
Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τα 230 γρ. από τα μπισκότα, το τζίντζερ και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να διαλυθεί το μπισκότο και να αποκτήσει το μείγμα την υφή βρεγμένης άμμου.
Για τη σύνθεση
Αδειάζουμε το μείγμα με τα μπισκότα σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×35 εκ. και το απλώνουμε καλά χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.
Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες.
Τοποθετούμε τις μπανάνες πάνω από το μείγμα του μπισκότου φροντίζοντας να πιάνουν όλη την επιφάνεια.
Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τις μπανάνες και την απλώνουμε καλά ώστε να πάει παντού και να καλύψει τις μπανάνες. Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε την κρέμα σε κορνέ και να δημιουργήσουμε διάφορα σχέδια στο γλυκό.
Σπάμε με τα χέρια μας τα υπόλοιπα μπισκότα πάνω από την κρέμα.
Διακοσμούμε με τα κεράσια μαρασκίνο και τη λιωμένη κουβερτούρα, κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη