Ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι ξεκίνησε στα ξενοδοχεία AKS Hinitsa Bay και AKS Porto Heli όπου, με φόντο το πανέμορφο Πόρτο Χέλι, η AKS Hotels σε συνεργασία με τον σεφ Γιάννη Λουκάκο παρουσιάζει μία νέα γαστρονομική εμπειρία φέτος το καλοκαίρι.
Ο βραβευμένος με “Χρυσό Σκούφο” σεφ Γιάννης Λουκάκος δίνει ζωή σε απλές γεύσεις που αφυπνίζουν τις αισθήσεις, καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα γαστρονομικών προτιμήσεων. Στα δύο νέα μενού γευσιγνωσίας που επιμελείται για τα ολοκαίνουρια εστιατόρια των AKS Hotels, Riviera και Porfyra, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δημιουργίες εμπνευσμένες από τις παραδόσεις της Μεσογείου, με έμφαση στην εποχικότητα και την αγνότητα των ντόπιων πρώτων υλών.
Ρομαντική διάθεση και κορυφαίες επιλογές γεύσεων
Σε μία ειδυλλιακή ατμόσφαιρα με φόντο τον πανέμορφο κόλπο του Πόρτο Χελίου, το εστιατόριο Riviera, στο AKS Porto Heli, υποδέχεται τους επισκέπτες του με ένα μενού που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Η λιτή διακόσμηση στους πανέμορφους εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου, σε συνδυασμό με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της Ελληνικής ριβιέρας συνθέτουν το ιδανικό καλοκαιρινό σκηνικό.
Το τραγανό καλαμάρι με κρούστα από panko, μαγιονέζα yuzu και φύκια wakame, το γιουβέτσι της θάλασσας με Κρόκο Κοζάνης, μοσχολέμονο και βασιλικό, καθώς και το black angus rib eye με σάλτσα chimichurri και τηγανητές πατάτες, είναι λίγοι μόνο από τους συνδυασμούς που θα απογειώσουν τη νέα αυτή γαστρονομική εμπειρία.
Γεύμα με θέα στον ονειρεμένο κόλπο της Χηνίτσας
Σε μία τοποθεσία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και με θέα στις Σπέτσες, το εστιατόριο Porfyra εγκαινιάζει μια νέα εποχή για το AKS Hinitsa Bay, με ανατρεπτικές γευστικές επιλογές που θα ενθουσιάσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Το κατάφυτο τοπίο και η γαλήνη της θαλασσινής αύρας συνδυάζονται αρμονικά με τις εκλεκτές δημιουργίες του νέου μενού.
Ανάμεσα στα πιάτα ξεχωρίζουν το λαβράκι ceviche με σάλτσα passion fruit και μοσχολέμονου, πιπεριά τσίλι και καψαλισμένο καλαμπόκι, η δροσερή σαλάτα φινόκιο με ελιές καλαμών, κρέμα ταραμά και βινεγκρέτ πορτοκαλιού, καθώς και το κοτόπουλο tandoori με σαλάτα κινόα και σος γιαουρτιού. Λαχταριστά επιδόρπια και δροσιστικά signature cocktails συμπληρώνουν ιδανικά το καλοκαιρινό σκηνικό, σε έναν από τους πιο όμορφους παραθαλάσσιους προορισμούς.