Φέτος δοκιμάστε μία μαγειρίτσα διαφορετική! Με όλη τη γεύση και το άρωμα της παραδοσιακής, πιο γρήγορη και εύκολη και φυσικά χορτοφαγική. Αυτή τη μαγειρίτσα την φτιάχνω κάθε Πάσχα εδώ και 10 χρόνια και όποιος την έχει δοκιμάσει έχει ενθουσιαστεί! Σας την προτείνω για ένα εναλλακτικό πασχαλινό μενού!
Υλικά:
Για τη σούπα
-700 γρ. μανιτάρια
-200 γρ. μαρούλια
-200 γρ. σέσκουλα
-1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
-7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια
-20 γρ. άνηθο (μισή κούπα)
-20 γρ. μάραθο (μισή κούπα)
-1 κύβο λαχανικών
-1 κ.σ. αλάτι
-1 κ.γ. πιπέρι
-1500 γρ νερό
Για το πατατολέμονο
-2 μέτριες προς μεγάλες πατάτες
-500 γρ. νερό
-150 γρ. χυμό λεμονιού
-1 κ.γ. κουρκουμά
Εκτέλεση:
1. Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα που έχουμε βάλει λίγο λάδι να κάψει. Σωτάρουμε ώσπου να μαλακώσουν.
2. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια ανακατεύοντας κάθε τόσο ώσπου να αποκτήσουν το μισό μέγεθος που είχαν αρχικά.
3. Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε τα σέσκουλα και τα μαρούλια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα να μαραθούν.
4. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα 1,500 γρ. νερό, το αλάτι και το πιπέρι και αφού πάρει μία βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με το καπάκι στην κατσαρόλα για 20 λεπτά.
5. Όσο βράζει ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βράζουμε.
6. Προσθέτουμε το ρύζι στην κατσαρόλα και βράζουμε για 15 λεπτά ακόμα.
7. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μάραθο και προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
8. Για να φτιάξουμε το πατατολέμονο, μπλεντάρουμε την βρασμένη πατάτα με 500γρ. από το νερό στο οποίο έβρασε με τον κουρκουμά και τον χυμό λεμονιού.
9. Προσθέτουμε το πατατολέμονο στην σούπα, ανακατεύουμε, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!