Τα πασχαλινά κουλουράκια μού θυμίζουν γιορτές με την οικογένειά μου, τους γονείς μου ξέγνοιαστους και τη γιαγιά μου που πάντα έφτιαχνε τα πιο μυρωδάτα πασχαλινά γλυκά. Έπρεπε οπωσδήποτε να δημιουργήσω μία πασχαλινή συνταγή για βίγκαν κουλουράκια για να συνεχιστούν οι αναμνήσεις με τον γιο μου αυτή τη φορά. Η συνταγή είναι πολύ απλή και εύκολη με υλικά που ήδη έχουμε στο σπίτι και ιδανική για να τη φτιάξουμε μαζί με τα παιδιά! Απολαύστε τη!
Υλικά
-1 κιλό αλεύρι
-1 κούπα ελαιόλαδο (200 γρ.)
-1 κούπα ζάχαρη (200 γρ.)
-ξύσμα από 2 πορτοκάλια
-1 κούπα χυμός πορτοκαλιού
-1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη στο μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε με το σύρμα πολύ καλά.
2. Προσθέτουμε το ξύσμα των δύο πορτοκαλιών.
3. Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι και δουλεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μία σφιχτή ζύμη.
4. Κόβουμε κομμάτια σε μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε στο σχήμα που προτιμάμε.
5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε στον αέρα για 10-12 λεπτά.