Αν επιστρέψατε από τις διακοπές του Πάσχα στο χωριό και οι συγγενείς σάς έδωσαν λεμόνια, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: μια δροσερή και απολαυστική lemon pie που γίνεται εύκολα και γρήγορα και ολοκληρώνει ιδανικά ένα γεύμα!
Υλικά
Ξύσμα από 2 λεμόνια
¾ φλ. χυμός λεμονιού
100 γρ. βούτυρο
1 και ¾ φλ. αλεύρι
500 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
Για το σερβίρισμα:
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
1. Χτυπήστε στο μίξερ το ένα φλιτζάνι αλεύρι με 100 γρ. ζάχαρη.
2. Προσθέστε το μισό ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο και χτυπήστε.
3. Αλείψτε ένα ταψί με βούτυρο και μεταφέρετε εκεί το μείγμα σας.
4. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20′ περίπου.
5. Εντωμεταξύ χτυπήστε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, προσθέστε το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού και τον χυμό λεμονιού, και χτυπήστε χωρίς διακοπή. Τέλος, βάλτε και το αλεύρι.
6. Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο. Απλώστε την κρέμα λεμονιού, και ξαναψήστε στον φούρνο για περίπου 30′.
7. Βγάλτε τη lemon pie από τον φούρνο, αφήστε την λίγο να κρυώσει και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.