Αυτή η συνταγή με το μοβ χρώμα έκανε εμένα και τον γιο μου να φάμε για πρώτη φορά λαχανόρυζο! Εύκολο, γρήγορο και οικονομικό φαγητό, ιδανικό για τη νηστεία και τη vegan διατροφή, που θα λατρέψουν τα παιδάκια σας για το χρώμα και τη γεύση του! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!
Υλικά
350 γρ. ρύζι
1500 γρ. μοβ λάχανο
μισή κούπα άνηθος
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
χυμό λεμονιού από 1,5 λεμόνι
2 λίτρα νερό
1,5 κ.σ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
2 κύβοι λαχανικών χωρίς αλάτι
100 ml λάδι
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα και ανάβουμε το μάτι στο δυνατό.
2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
3. Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο βάζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 5 λεπτά.
4. Κόβουμε το λάχανο σε μεγάλα κομμάτια και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας για να μαλακώσει κι αυτό.
5. Προσθέτουμε το ρύζι, τους κύβους λαχανικών, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι και σκεπάζουμε με καπάκι. Αφού πάρει βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
6. Προσθέτουμε τον άνηθο αφού τον έχουμε ψιλοκόψει, και τον χυμό λεμονιού και σιγοβράζουμε για 5 ακόμη λεπτά.