Όταν χρειαζόμαστε κάτι ζεστό και χουχουλιάρικο με τον γιο μου πάντα φτιάχνουμε αυτή την πλούσια και ελαφρώς γλυκιά vegan και νηστίσιμη σοκολάτα που μας ζεσταίνει και μας φτιάχνει τη διάθεση!
Βγαίνουν δύο κούπες και φυσικά αν θέλουμε μονή δόση, μπορούμε να κάνουμε τη μισή συνταγή ή να πολλαπλασιάσουμε τα υλικά για περισσότερες μερίδες φτιάχνοντας τη σοκολάτα σε μεγαλύτερη κατσαρόλα για μια βραδιά με τις φίλες μας με ταινιούλα και ζεστές κουβέρτες. Καλή απόλαυση!
Υλικά
60 γρ. κουβερτούρα
3 κ.σ. κακάο
6-8 κ.σ. σιρόπι αγαύης
500 γρ. γάλα αμυγδάλου
Εκτέλεση
1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά το γάλα αμυγδάλου και το κακάο ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα ώσπου να ενσωματωθεί το κακάο στο γάλα.
2. Προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει ένα με το υπόλοιπο μείγμα. Σερβίρουμε αμέσως!