Home HOMEFOOD Το vegan mug cake με σοκολάτα και μπανάνα που ψήνεται σε 2′ στον φούρνο μικροκυμάτων

Το vegan mug cake με σοκολάτα και μπανάνα που ψήνεται σε 2′ στον φούρνο μικροκυμάτων

| Και χωρίς να λερώσεις ούτε ένα μπολ!

Η νέα μου ανακάλυψη είναι τα ατομικά κέικ που ψήνονται μέσα σε 1-2 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων. Φτιάχνονται μέσα σε κούπα και δεν χρειάζεται να λερώσουμε μπολ. Είναι ιδανικά για ένα γρήγορο πρωινό ή απογευματινό σνακ και τα παιδιά τα λατρεύουν! Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή τώρα κιόλας!

Υλικά

4 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 κ.σ. λιωμένη ώριμη μπανάνα

2 κ.γ. ζάχαρη καρύδας

1 πρέζα κανέλα

1 πρέζα αλάτι

3 κ.σ. γάλα αμυγδάλου

2-3 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση
1.Βάζουμε σε μία κούπα το αλεύρι, την πρωτεΐνη, τη ζάχαρη καρύδας, την κανέλα και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.

2.Προσθέτουμε τη λιωμένη μπανάνα και το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε με το πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Εδώ θέλει προσοχή στα τοιχώματα της κούπας και ειδικά αν έχει γωνίες στον πάτο.

3.Προσθέτουμε τη σοκολάτα αφήνοντας λίγη στην άκρη για το τέλος και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα στο δυνατό. Ενδεχομένως ο χρόνος να διαφέρει ανά φούρνο μικροκυμάτων.

4.Mόλις τελειώσει ο χρόνος ψησίματος βγάζουμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και ρίχνουμε από πάνω κατευθείαν την υπόλοιπη σοκολάτα και… απολαμβάνουμε!

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts