Home HOMEFOOD Φιλετάκια σόγιας με πατάτες φούρνου | Η vegan συνταγή που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια

Φιλετάκια σόγιας με πατάτες φούρνου | Η vegan συνταγή που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια

Σήμερα φτιάχνουμε το πιο comfort vegan food που θυμίζει μπριζολάκια με πατάτες φούρνου! Είτε αποφασίσατε να συνεχίσετε το Veganuary είτε είστε ήδη βίγκαν είτε εξερευνείτε τη vegan κουζίνα και θέλετε να πειραματιστείτε με συνταγές που αντικαθιστούν γευστικά και οπτικά το κρέας, αυτή είναι η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή που μπορείτε να δοκιμάσετε με δεδομένη επιτυχία! Πάμε να τη φτιάξουμε!

Υλικά
Για τα φιλετάκια

-150 γραμμάρια φιλετάκια σόγιας
-1/3 της κούπας σόγια σως
-χυμός από ένα λεμόνι
-1 κ.σ. μουστάρδα
-1 κ.σ. άγρια ρίγανη

Για τις πατάτες

-7 μέτριες προς μεγάλες πατάτες
-1/4 της κούπας ελαιόλαδο
-χυμός από ένα λεμόνι
-χυμός από ένα πορτοκάλι
-1/2 κούπα νερό
-1 κ.σ. αλάτι με πορτοκάλι και δενδρολίβανο
-1/2 κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση
1. Κόβουμε τις πατάτες ομοιόμορφα και τις βάζουμε σε ένα μικρό ταψί.

2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

3. Προσθέτουμε στο ταψί το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, το νερό, το αλάτι με πορτοκάλι και δενδρολίβανο και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου σταματώντας 1-2 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να ανακατέψουμε λίγο τις πατάτες.

5. Ζεσταίνουμε νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει βάζουμε μέσα τα φιλετάκια και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε για 15 λεπτά.

6. Ετοιμάζουμε μία μαρινάδα ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ με σύρμα ή πιρούνι.

7. Σουρώνουμε το νερό από τα φιλετάκια και αφού κρυώσουν λίγο τα στύβουμε πολύ καλά να φύγει το επιπλέον νερό που έχουν απορροφήσει.

8. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και βάζουμε τα φιλετάκια τηγανίζοντας για περίπου 4 λεπτά από την κάθε πλευρά. Θέλουμε να αλλάξει το χρώμα από ροζ σε καφέ και να δημιουργηθεί μία ελαφρώς σκληρή κρούστα. Τα βγάζουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι.

9. Αφού επαναλάβουμε τη διαδικασία για όλα τα φιλετάκια, περνάμε το καθένα μέσα από τη μαρινάδα για 1 δευτερόλεπτο από την κάθε πλευρά. Είναι σημαντικό να μην τα αφήσουμε περισσότερο γιατί ρουφούν την μαρινάδα αμέσως και θα γίνουν υπερβολικά αλμυρά.

10. Σερβίρουμε αμέσως με τις πατατούλες και απολαμβάνουμε!

Τιπ:
Αντί για αλάτι με δενδρολίβανο και πορτοκάλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλο αλάτι και να προσθέσουμε ρίγανη, θυμάρι ή άλλο μυρωδικό.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts