Η σούπα αυτή είναι πολύ γρήγορη και εύκολη, ελαφριά αλλά πεντανόστιμη, ιδανική για φαγητό μετά τις γιορτές που συνήθως περιφερόμαστε από τραπέζι σε τραπέζι κι έχουμε καταλήξει με περισσότερο φαγητό στο στομάχι μας απ’ ότι συνήθως. Περιέχει τα πιο απλά υλικά που έχουμε ήδη στην κουζίνα μας ή βρίσκουμε εύκολα στο κοντινότερο σούπερ μάρκετ, και απαιτεί ελάχιστο χρόνο για να ετοιμαστεί!
Υλικά
1 κρεμμύδι
1 πράσο
1 μεγάλη πατάτα
3 καρότα
3 κολοκυθάκια
2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
μισό λίτρο νερό
μισό λίτρο γάλα αμυγδάλου
Εκτέλεση
1. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε λεπτές φέτες.
2. Βάζουμε μερικές κουταλιές ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα όλα τα λαχανικά.
2. Σωτάρουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα αμυγδάλου.
3. Αφού πάρει βράση, σκεπάζουμε με καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
4. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά και αφού αφαιρέσουμε τα δαφνόφυλλα με προσοχή λιώνουμε τη σούπα ιδανικά με μπλέντερ χειρός.
5. Σερβίρουμε με μερικές σταγόνες λεμόνι.