Το κουδούνι χτυπάει, ο νονός της κόρης σου ήρθε απροειδοποίητα να φέρει το δώρο του παιδιού και να πιείτε ένα κρασάκι αλλά δεν έχεις ετοιμάσει τίποτα. Αυτά τα σπιτικά κριτσίνια γίνονται πολύ γρήγορα, είναι πεντανόστιμα και συνοδεύουν ιδανικά ένα πλατό τυριών και αλλαντικών.
Υλικά
- 4 φύλλα κρούστας για πίτες
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
- Τοποθετούμε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας.
- Πασπαλίζουμε με το 1⁄3 από το ελαιόλαδο και την παρμεζάνα.
- Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο κρούστας και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα.
- Κόβουμε από τη μικρή πλευρά κάθετες λωρίδες των 2-3 εκ. Θα έχουμε 16 τεμάχια.
- Πιάνουμε τις δύο άκρες από την κάθε λωρίδα και τις στριφογυρίζουμε ώστε να δημιουργήσουμε ένα σπιράλ σχήμα.
- Μεταφέρουμε τις λωρίδες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο για 13-15 λεπτά.
- Προαιρετικά σερβίρουμε σε πλατό με διάφορα τυριά και αλλαντικά.
Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη