Μία πανεύκολη και πολύ θρεπτική συνταγή για τα παιδιά μας και για όλη την οικογένεια. Μπορούμε να φτιάξουμε διπλάσια ποσότητα για να κρατήσουμε σε τάπερ στο ψυγείο ώστε να ετοιμάζουμε γρήγορα και νόστιμα σάντουιτς, αλλά και για να φτιάχνουμε γρήγορες πιατέλες σνακ με κριτσίνια, στικς καρότου και αγγουριού μαζί με το χούμους ως ντιπ.
Υλικά:
-300 γρ. φρέσκια κολοκύθα (χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους)
-500 γρ. βρασμένα ρεβύθια (3 κούπες περίπου)
-3-4 σκελίδες σκόρδο
-6 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
-5 κ.σ. ταχίνι
-1 κ.σ. αλάτι
-1 κ.σ. πιπέρι
-μερικές κουταλιές της σούπας από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ρεβύθια
-1 πρέζα πιπέρι καγιέν ή τσίλι (προαιρετικά)
-Ψιλοκομμένο μαϊντανό, σουσάμι και σουμάκ για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1. Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια και ψήνουμε σε λαδόκολλα μέχρι να μαλακώσει.
2. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο με τον χυμό λεμονιού και μπλεντάρουμε μέχρι να λιώσει το σκόρδο.
3. Προσθέτουμε την ψημένη κολοκύθα, τα ρεβύθια, το αλάτι και το πιπέρι, και μπλεντάρουμε.
4. Τέλος, προσθέτουμε το ταχίνι και αφού μπλεντάρουμε καλά, αν δούμε ότι έχει σφίξει πολύ προσθέτουμε μία μία κουταλιά νερό στο οποίο έβρασαν τα ρεβύθια έως ότου αποκτήσει την υφή και την πυκνότητα που θέλουμε.