Home HOMEFOOD #Cooking Class 21_November_21 | Πεντανόστιμο κέικ καρύδας

#Cooking Class 21_November_21 | Πεντανόστιμο κέικ καρύδας

by Businessmum.gr

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για το κέικ

  • βούτυρο, ανάλατο, για το γρασάρισμα
  • 240 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 150 γρ. φρούτα, αποξηραμένα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 κρόκους
  • 3 ασπράδια
  • 200 γρ. σπιτική μαγιονέζα
  • 150 γρ. γάλα καρύδας
  • 1 κ.σ. ξινόγαλο
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα καρύδας
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. ινδοκάρυδο, για το σερβίρισμα

Για τη μαρέγκα

  • 6 ασπράδια
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 ml νερό

Εκτέλεση

Για το κέικ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Παίρνουμε 3 αποσπώμενες φόρμες κέικ των 22 εκ. και καλύπτουμε με λαδόκολλα, βουτυρώνουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τα αποξηραμένα φρούτα, το μπείκιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους αυγών στο μπολ του μίξερ με το φτερό. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το γάλα καρύδας, το βουτυρόγαλα, το εκχύλισμα καρύδας και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Καθώς το μίξερ χτυπάει, ρίχνουμε σιγά σιγά τα στέρεα υλικά μέχρι το μείγμα να σφίξει.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Καθαρίζουμε τον κάδο του μίξερ, τον σκουπίζουμε καλά και βάζουμε τα ασπράδια αυγών.
  • Αντικαθιστούμε το φτερό με ένα σύρμα.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν καλά και τα αναμειγνύουμε με απαλές κινήσεις στο μείγμα του κέικ.
  • Χωρίζουμε το μείγμα στις προετοιμασμένες φόρμες και απλώνουμε με μια μαρίζ.
  • Χτυπάμε τις φόρμες ελαφρά στον πάγκο να αποβάλλουν τις μεγάλες φούσκες.
  • Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι μια οδοντογλυφίδα να εισέρχεται στη μέση και να εξέρχεται καθαρή.
  • Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν για 20 λεπτά στις φόρμες.
  • Αναποδογυρίζουμε στις σχάρες και αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη μαρέγκα

  • Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια αυγών σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψουν, για 5-7 λεπτά.
  • Αφήνουμε στην άκρη.
  • Βράζουμε τη ζάχαρη με 100 ml νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ένα θερμόμετρο.
  • Βράζουμε, χωρίς να ανακατεύουμε μέχρι το θερμόμετρο να δείξει 120 βαθμούς, για 4-5 λεπτά.
  • Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, σιγά σιγά περιχύνουμε το ζεστό σιρόπι στα ασπράδια αυγών μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Αυξάνουμε την ταχύτητα και χτυπάμε μέχρι η μαρέγκα να γίνει παχύρευστη και λεία, για 3 λεπτά ακόμη.

Για τη διακόσμηση

  • Βάζουμε μία στρώση κέικ σε μία πιατέλα και απλώνουμε 3 κούπες από τη μαρέγκα πάνω στο κέικ.
  • Πασπαλίζουμε με ¼ της κούπας καρύδα.
  • Επαναλαμβάνουμε με τη δεύτερη στρώση και τοποθετούμε την υπόλοιπη στρώση από πάνω.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια και τα πλάγια με την υπόλοιπη μαρέγκα και το εξωτερικό του κέικ με την υπόλοιπη καρύδα, πιέζοντας ελαφρά να κολλήσει.
  • Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 30 λεπτά για να σφίξει η μαρέγκα.
  • Το σερβίρουμε κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts