Home HOMEFOOD #Cooking Class 14_September_21 | Εύκολη τυρόπιτα

#Cooking Class 14_September_21 | Εύκολη τυρόπιτα

by Businessmum.gr

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 450 γρ. φύλλα κρούστας για πίτες 
  • 200 ml γάλα 
  • 300 γρ. ένταμ 
  • 200 γρ. γκούντα
  • 100 γρ. έμενταλ
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 αβγά, μικρά
  • πιπέρι
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
  • 10 κλ. θυμάρι, φρέσκο, μόνο τα φύλλα του
  • σουσάμι, μαύρο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Αλείφουμε ένα ταψί καλά με ελαιόλαδο.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
  • Απλώνουμε δύο φύλλα στον πάτο, αφού πρώτα τα έχουμε βουτυρώσει καλά.
  • Στρώνουμε από πάνω ένα- ένα τα φύλλα στο ταψί, τα οποία τα βουτυρώνουμε και τα τσαλακώνουμε, να είναι σαν ζαρωμένα ή σαν “πατσαβούρι” πριν τα βάλουμε στο ταψί μας. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε με τα μισά φύλλα της συσκευασίας.
  • Ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά μαζί με το θυμάρι και σκεπάζουμε τη πίτα με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα τσαλακώνοντάς τα κατα τον ίδιο τρόπο. Ο τρόπος αυτός διευκολύνει τη πίτα να παίρνει αέρα κατα τη διάρκεια του ψησίματος και να φουσκώσει σωστά.
  • Την χαράζουμε ελαφρά με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα τα αυγά, το μπέικιν, πιπέρι και περιχύνουμε την πίτα προσεχτικά να πάει ανάμεσα στα χαραγμένα φύλλα.
  • Ρίχνουμε και το γάλα να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  • Κουνάμε λίγο το ταψί να πάει παντού το μείγμα.Περιμένουμε περίπου 10 λεπτά να απορροφηθεί.
  • Σκεπάζουμε την πίτα με αλουμινόχαρτο και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  • Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μεχρι να ροδίσει καλά. 

Πηγή: Η συνταγή είναι της Μαρίας Σταματοπούλου και τη βρήκαμε στο σάιτ του Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts