#Cooking Class 13_August_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Tα αβγά, τα μούρα, ο λιναρόσπορος και το τυρί cottage! Γιατί κάνουν καλό στον οργανισμό μας; Θα σας πω ευθύς αμέσως:
Τα αβγά είναι μια ολοκληρωμένη τροφή, πλούσια σε πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά. Περιέχουν φώσφορο, ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο, ιώδιο, βιταμίνη D και πολλές από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Επιπλέον, λόγω της αντιοξειδωτικής τους δράσης, φαίνεται να μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών ασθενειών σε υγιείς ενήλικες.
Τα μούρα (βατόμουρα, μύρτιλα και σμέουρα) είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, αλλά χαμηλά σε θερμίδες. Τα αντιοξειδωτικά τα οποία περιέχουν βοηθάνε στην προστασία από το οξειδωτικό στρες και προστατεύουν τον οργανισμό από βλάβες που μπορεί να προκληθούν από τις ελεύθερες ρίζες, ενώ οι φυτικές ίνες, συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του εντέρου.
Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και μαγγάνιο. Περιέχει Ωμέγα 3 και Ωμέγα 6 λιπαρά οξέα, α-λινολενικό οξύ, λιγνάνες και είναι υψηλός σε πρωτεΐνη. Φαίνεται μάλιστα να βοηθάει στην πρόληψη από κάποιες χρόνιες ασθένειες, όπως είναι οι καρδιαγγειακές ασθένειες και ο διαβήτης τύπου 2.
Το τυρί cottage είναι χαμηλό σε θερμίδες και υψηλό σε πρωτεΐνη. Έχει 103 θερμίδες στα 100 γρ. και λόγω της πρωτεΐνης που περιέχει μας κάνει να νιώθουμε χορτάτοι. Ταυτόχρονα, καταναλώνεται συχνά και από άτομα που ασκούνται, μια και η πρωτεΐνη βοηθάει στην αναπλήρωση του μυϊκού γλυκογόνου και στο «χτίσιμο» της μυϊκής μάζας.