Home HOMEFOOD #Cooking Class 27_July_21 | Τοστ από πατάτες

#Cooking Class 27_July_21 | Τοστ από πατάτες

by Businessmum.gr

#Cooking Class 27_July_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 1 πατάτα, (500 γρ.)
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 αβγό
  • 100 γρ. πάνκο
  • 100 γρ. σπορέλαιο

Για τη σύνθεση

  • 8 φέτες τσένταρ
  • 2 φέτες ζαμπόν

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα
  • ντοματίνια

Εκτέλεση 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε την πατάτα σε 4 φέτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Βράζουμε για 5 λεπτά να μαλακώσουν.
  • Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί για να χάσουν όλη την υγρασία και να κρυώσουν.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, σε άλλο μπολ το αβγό και σε ένα τρίτο μπολ το πάνκο.
  • Περνάμε τις πατάτες διαδοχικά από το αλεύρι, το αβγό, το πάνκο φροντίζοντας να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους. Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και ψήνουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά για να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Τοποθετούμε σε μια φέτα πατάτας 2 φέτες τσένταρ, 1 φέτα ζαμπόν, άλλες δύο φέτες τσένταρ και καλύπτουμε με άλλη μια φέτα πατάτας. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τις άλλες πατάτες.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε για 5 λεπτά να λιώσουν τα τυριά.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε με ρόκα και ντοματίνια.

Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts