Home HOMEFOOD #Cooking Class 28_July_21 | Καλοκαιρινή σαλάτα με φρούτα και κατσικίσιο τυρί

#Cooking Class 28_July_21 | Καλοκαιρινή σαλάτα με φρούτα και κατσικίσιο τυρί

by Businessmum.gr

#Cooking Class 28_July_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για τη βινεγκρέτ

  • 1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
  • 1 κ.σ. μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. ξίδι βαλσάμικο
  • 100 γρ. ηλιέλαιο

Για τη σαλάτα

  • 1 κολοκυθάκι
  • 1/2 αγγούρι
  • 1 καρότο
  • 1 νεκταρίνι
  • 1 βανίλια
  • 150 γρ. σαλάτα mix
  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 20 γρ. κουκουνάρι
  • 100 γρ. φράουλες

Για το σερβίρισμα

  • δυόσμο

Εκτέλεση

Για τη βινεγκρέτ

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το μέλι, αλάτι, πιπέρι, το βαλσάμικο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε πολύ αργά το ηλιέλαιο, ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Εναλλακτικά βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για τη σαλάτα

  • Κόβουμε με ένα peeler το κολοκύθι, το αγγούρι και το καρότο σε λεπτές φλούδες και τα βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και πάγο. Φροντίζουμε να μην βάλουμε τα σπόρια από το κολοκύθι και το αγγούρι.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Με αυτόν τον τρόπο τα λαχανικά θα «ψηθούν» από τον πάγο και θα γίνουν πιο τραγανά.
  • Σουρώνουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε το νεκταρίνι και τη βανίλια σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε την ανάμεικτη σαλάτα και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το κατσικίσιο σε κομμάτια, το κουκουνάρι και τις φράουλες.
  • Σερβίρουμε με δυόσμο.

Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts