#Cooking Class 20_June_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 70 γρ. κινόα
- 25 γρ. βρόμη
- 4 λοβούς κάρδαμο (κακουλέ)
- 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
- 250 γρ. νερό
- 250 γρ. γάλα αμυγδάλου
- 2 ροδάκινα, ώριμα, κομμένα σε φέτες
- 100 γρ. σιρόπι σφενδάμου
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κινόα, τη βρόμη, το κάρδαμο, την κανέλα, το νερό και 100 γρ. από το γάλα αμυγδάλου και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ένα σύρμα χειρός.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα αμυγδάλου και σιγοβράζουμε για ακόμα 5 λεπτά μέχρι το μείγμα μας να βγάλει φουσκάλες.
- Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε από την φωτιά και αφαιρούμε το κάρδαμο.
- Προσθέτουμε στο μείγμα μας 50 γρ. από το σιρόπι σφενδάμου και ομογενοποιούμε με μία πλαστική σπάτουλα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε μπολάκια ή βαζάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για 20-30 λεπτά.
- Σερβίρουμε με φέτες από ροδάκινο και το υπόλοιπο σιρόπι σφενδάμου.
Tip
Προαιρετικά σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι!
Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη