Home HOMEFOOD #Cooking Class #18_June21 | Τάρτα με κεράσια

#Cooking Class #18_June21 | Τάρτα με κεράσια

by Ivi Belesi

#Cooking Class 18_June_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για τη ζύμη

  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους
  • 2 κ.σ. νερό, παγωμένο
  • 1 αβγό
  • 1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό

Για τη γέμιση

  • 2 κιλά κεράσια, (1.500 γρ. καθαρισμένα)
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση 

Για τη ζύμη

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το παγωμένο βούτυρο, και τρίβουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Προσθέτουμε το παγωμένο νερό, το αβγό, και πλάθουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε το ένα κομμάτι ζύμης σε κύκλο διαμέτρου 30 εκ.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα πυρίμαχο στρογγυλό ταψί 26 εκ. καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματά του και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε και το δεύτερο κομμάτι ζύμης στο ψυγείο, μέχρι να το χρειαστούμε.

Για τη γέμιση

  • Τοποθετούμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά τα κεράσια, τον χυμό λεμονιού, το κονιάκ, τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  • Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κεράσια και να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
  • Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και το σιμιγδάλι. 
  • Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.

Για τη σύνθεση

  • Προσθέτουμε το μείγμα της γέμισης στην τάρτα.
  • Ανοίγουμε το δεύτερο κομμάτι της ζύμης, το κόβουμε σε λωρίδες, και καλύπτουμε με αυτές τη γέμιση της τάρτας. Προαιρετικά μπορούμε να δημιουργήσουμε διάφορα σχέδια με τη ζύμη ή να την κόψουμε με διάφορα κουπ πατ και να διακοσμήσουμε με αυτά την τάρτα.
  • Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σφίξει η ζύμη.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185οC στον αέρα. 
  • Αλείφουμε την τάρτα με τον κρόκο αβγού τον οποίο έχουμε αραιώσει σε 1 κ.σ. νερό και την ψήνουμε για 50-60 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει.
  • Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 1-2 ώρες ώστε να σφίξει η γέμιση. 
  • Κόβουμε την τάρτα σε κομμάτια και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια και φύλλα δυόσμου.

Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts