Home HOMEFOOD #Cooking Class #14_June21 | Light Caesar salad

#Cooking Class #14_June21 | Light Caesar salad

by Businessmum.gr

#Cooking Class 14_June_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για τη μαρινάδα και το dressing

  • 30 γρ. αντζούγιες, φιλέτα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα, ντιζόν
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για τη σαλάτα

  • 400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 2 iceberg
  • 100 γρ. καλαμπόκι, σε κονσέρβα
  • 2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • 1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
  • 1 κ.σ. ρίγανη, φρέσκια

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 200 γρ. παξιμάδια, κρίθινα
Εκτέλεση 

Για τη μαρινάδα και το dressing

  • Βάζουμε στο μούλτι τις αντζούγιες, το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού, πιπέρι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τη μουστάρδα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Βάζουμε 2 κ.σ. από το μείγμα σε ένα μπολ ώστε να το χρησιμοποιήσουμε για να μαρινάρουμε το κοτόπουλο.
  • Στο υπόλοιπο μείγμα, στο μούλτι, προσθέτουμε το γιαούρτι, την παρμεζάνα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Αν είναι πηχτό μπορούμε να το αραιώσουμε με λίγο νερό.

Για το κοτόπουλο

  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει χωρίς λάδι.
  • Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας μία διάφανη μεμβράνη, βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλο και τα κόβουμε στη μέση, εγκάρσια, ώστε να έχουμε από το κάθε ένα δύο λεπτότερα φιλέτα.
  • Τα σκεπάζουμε με μία διάφανη μεμβράνη και τα χτυπάμε με ένα κατσαρολάκι ώστε να έχουν ομοιόμορφο πάχος περίπου 1-2 εκ..
  • Απλώνουμε τη μαρινάδα σε όλη την επιφάνεια των φιλέτων και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να πάρουν χρώμα και να ψηθούν.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σαλάτα

  • Κόβουμε το iceberg σε κομμάτια 3 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το καλαμπόκι, το dressing, το θυμάρι, τον δυόσμο, τη ρίγανη και ανακατεύουμε.

Για το σερβίρισμα

  • Σερβίρουμε τη σαλάτα σε ένα μπολ.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες 2 εκ. και τις βάζουμε στο μπολ με τη σαλάτα.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι και τη ρίγανη και τρίβουμε τα κρίθινα παξιμάδια.

Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts