Καλοκαίρι με πληθώρα φρούτων και λαχανικών στο τραπέζι μας!!Έχουμε πει και στο παρελθόν ότι καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά με βάση την εποχικότητα τους για να επωφελούμαστε στο τέρμα από τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν χωρίς ορμόνες και φυτοφάρμακα.
Ποια είναι λοιπόν τα 3 ΚΟΚΚΙΝΑ τρόφιμα που θα πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας και γιατί ;
✔️ΚΕΡΑΣΙΑ.
Με τεράστια ποσότητα αντιοξειδωτικών και με αντιφλεγμονώδη δράση τα κεράσια μπορούν να συμβάλλουν στη ρύθμιση και στην απώλεια βάρους. Με 1 μερίδα(περίπου 20 κεράσια) με μόλις 90 θερμίδες αποτελούν εξαιρετική πηγή ΚΑΛΙΟΥ , Βιταμίνης C και ΑΝΘΟΚΥΑΝΙΝΩΝ, ενώσεις που παρέχουν αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση. Εξαιτίας του χαμηλού γλυκαιμικού τους δείκτη σταθεροποιούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και λόγω της ΜΕΛΑΤΟΝΙΝΗΣ που περιέχουν βοηθούν στη ρύθμιση του φυσικού μας ύπνου.
✔️ΝΤΟΜΑΤΕΣ.
Από εδώ και στο εξής οι ντομάτες πρωταγωνιστούν στο τραπέζι μας. Έχουν τεράστια περιεκτικότητα σε νερό που αφενός βοηθάνε στην ενυδάτωση και αφετέρου στο αίσθημα κορεσμού. Πλούσιες σε ΚΑΛΙΟ που συμβάλει στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών και στην αποφυγή μυϊκών κραμπών και το κυριότερο πλούσιες σε ΛΥΚΟΠΕΝΙΟ, ένα καροτενοειδές με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.
✔️ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ.
Όσο πιο spicy 🌶 και πικάντικο, τόσο πιο αποτελεσματικό για την ενεργοποίηση, την αύξηση του μεταβολισμού και της λιποδιάλυσης. Η καψαϊκίνη που περιέχουν, η οξύτητα της οποίας προκαλεί αυξημένη θερμογένεση, γεγονός που συμβάλει στην απώλεια βάρους και στην περισσότερη κατανάλωση νερού αμέσως μετά το γεύμα. Εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ C και βοηθάει σημαντικά στη μείωση της όρεξης καθώς όταν στο φαγητό προστίθεται η καυτερή πιπεριά τα άτομα νιώθουν περισσότερο κορεσμό.
Red, red, red λοιπόν σε σαλάτες, σε φαγητά, σε snack με λίγες θερμίδες και τεράστια αποτελέσματα.!