Home HOMEFOOD #Cooking Class #28_May21 | Νιόκι ρικότας

#Cooking Class #28_May21 | Νιόκι ρικότας

by Businessmum.gr

#Cooking Class 28_May_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για τα νιόκι

  • 250 γρ. ρικότα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρόκο, από μεσαίο αβγό
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 30 γρ. παρμεζάνα
  • αλεύρι γ.ο.χ., για τη ζύμη

Για τη σάλτσα

  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 30 γρ. παρμεζάνα
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • παρμεζάνα
  • πιπέρι

 Εκτέλεση 

Για τα νιόκι

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρικότα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, τον κρόκο, και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια μαρίζ να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ιδανικά, αφήνουμε όλο το βράδυ τη ρικότα σε σουρωτήρι για να χάσει την υγρασία της.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Απλώνουμε αλεύρι στον πάγκο εργασίας μας και κάνουμε λωρίδες από το μείγμα.
  • Κόβουμε τη ζύμη σε νιόκι 1 εκ. και φροντίζουμε να καλυφθούν από το αλεύρι.
  • Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε αλάτι και βάζουμε τα νιόκι. Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια βράζουμε για περίπου 1 λεπτό και αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα. Αν θέλουμε να τα αποθηκεύσουμε στο ψυγείο, τα μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ταψί με ελαιόλαδο.

Για τη σάλτσα

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε τα σκόρδα ολόκληρα, το θυμάρι ψιλοκομμένο, την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 2-3 λεπτά για να πέσει ο όγκος της κρέμας.
  • Προσθέτουμε τα νιόκι από την κατσαρόλα, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Βάζουμε την παρμεζάνα, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με παρμεζάνα και πιπέρι.

Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts