#Cooking Class 22_May_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
Για την κρέμα anglaise
- 200 γρ. γάλα, 3,5%
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα αλάτι
- 4 κρόκους, από μέτρια αβγά
- 1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τα ροδάκινα
- 6 ροδάκινα
- 1-2 κ.σ. ηλιέλαιο
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.γ. κανέλα
- φύλλα θυμαριού
Εκτέλεση
Για την κρέμα anglaise
- Βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη και το αλάτι. Προσοχή, δεν ανακατεύουμε! Η ζάχαρη με αυτό τον τρόπο δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα στον πάτο της κατσαρόλας και δεν αφήνει το γάλα να καεί.
- Ζεσταίνουμε μέχρι το γάλα να κάψει αλλά να μην αρχίζει να κοχλάζει.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, και αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, και χτυπάμε με το σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να λιώσει σχεδόν η ζάχαρη.
- Παίρνουμε μια κουτάλα από το μείγμα του γάλακτος και τη ρίχνουμε στους χτυπημένους κρόκους, ενώ με το άλλο χέρι τους χτυπάμε συνεχώς με το σύρμα χειρός.
- Ρίχνουμε ακόμα μια κουτάλα από το μείγμα γάλακτος, ανακατεύουμε, μεταφέρουμε το μείγμα με το αβγό στο μείγμα με το γάλα, και βάζουμε ξανά το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά.
- Ζεσταίνουμε μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα (αν έχουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, πρέπει το μείγμα να φτάσει στους 85οC). Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, ένας τρόπος για να ελέγξουμε αν έχει πήξει το μείγμα είναι να βάλουμε ένα κουτάλι μέσα του. Το αφαιρούμε και με το δάχτυλό μας χαράζουμε μια «γραμμή» στο κουτάλι. Αν δεν «κλείσει» η κρέμα πίσω από το δάχτυλό μας, τότε η κρέμα είναι έτοιμη.
- Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και -αν θέλουμε- περνάμε την κρέμα από μια σίτα για να γίνει πιο βελούδινη.
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τα ροδάκινα
- Ζεσταίνουμε το μπάρμπεκιου.
- Κόβουμε τα ροδάκινα στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι.
- Αλείφουμε με ένα πινέλο το ηλιέλαιο σε όλες τις πλευρές του ροδάκινου.
- Τοποθετούμε στη σχάρα και ψήνουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσουν τα ροδάκινα.
- Αφαιρούμε τα ροδάκινα από τη σχάρα και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
- Σερβίρουμε με την κρέμα anglaise και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και φύλλα θυμαριού.
Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη