#Cooking Class 18_May_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Βάζουμε τις γαρίδες, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 1-2 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
- Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το σπανάκι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά για να πέσει ο όγκος από το σπανάκι.
- Προσθέτουμε το μπούκοβο, την κρέμα καρύδας και βράζουμε για 2-3 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
- Παράλληλα, σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βάζουμε τα λιγκουίνι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, τις γαρίδες, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Σερβίρουμε με φέτες λάιμ, κόλιανδρο, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Πηγή: Η συνταγή είνaι του ‘Άκη Πετρετζίκη