#Cooking Class 7_May_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 15 μύδια
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα μπούκοβο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Αφαιρούμε το ένα κέλυφος από τα μύδια και αφήνουμε τη σάρκα, από κάθε μύδι, πάνω στο κέλυφος.
- Μεταφέρουμε τα μύδια σε ένα ταψί με λαδόκολλα, με το κέλυφος να ακουμπάει στο ταψί.
- Πασπαλίζουμε τα μύδια με το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι την παρμεζάνα, τη φρυγανιά, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Καλύπτουμε τα μύδια με το μείγμα και τα ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε τα μύδια με μπούκοβο και ψιλοκομμένο θυμάρι.