#Cooking Class 17_April_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
Για το κοτόπουλο
- 1.200 γρ. κοτόπουλο
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τις γλυκοπατάτες
- 1 κιλό γλυκοπατάτες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1-2 σκ. σκόρδο
Για το σερβίρισμα
- ρίγανη, φρέσκια, ψιλοκομμένη
- φέτες λεμόνι
Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο στην επιφάνεια εργασίας, βγάζουμε τη ραχοκοκαλιά, και το ανοίγουμε σε πεταλούδα.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τον χυμό λεμονιού, το μέλι, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
- Αλείφουμε το κοτόπουλο με το μείγμα και το μεταφέρουμε σε ένα ένα ταψί με σχάρα.
- Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Για τις γλυκοπατάτες
- Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε λεπτές κυδωνάτες φέτες, και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα ώστε να καλυφθούν καλά οι γλυκοπατάτες.
- Μεταφέρουμε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί και προσθέτουμε το σκόρδο. Αν θέλουμε μπορούμε να το σπάσουμε.
- Ψήνουμε στον φούρνο τα τελευταία 30-40 λεπτά, πριν αφαιρέσουμε το κοτόπουλο.
- Αφαιρούμε τις γλυκοπατάτες και το κοτόπουλο από τον φούρνο.
- Σερβίρουμε με φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη και φέτες λεμονιού.