#Cooking Class 8_April_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 40 γρ. γάλα, 3,5%
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 3 γαρίφαλα
- 1 φύλλο δάφνης
- 150 γρ. ψωμί, τριμμένο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. βούτυρο, παγωμένο
Για το σερβίρισμα
- μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα γαρίφαλα, το φύλλο δάφνης, και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις βράσει το μείγμα, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Καλύπτουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι για 15 λεπτά, ώστε να αρωματιστεί το γάλα από τα γαρίφαλα και το φύλλο δάφνης.
- Αφαιρούμε τα αρωματικά από την κατσαρόλα.
- Μεταφέρουμε ξανά την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και και προσθέτουμε το τριμμένο ψωμί.
- Σιγοβράζουμε και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά με μια κουτάλα, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την 1η κ.σ. βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Προσθέτουμε τη 2η κ.σ. βούτυρο πάνω από το μείγμα, χωρίζοντάς τη σε κομματάκια.
- Σερβίρουμε με έξτρα μοσχοκάρυδο.
- Μπορούμε να συνοδεύσουμε το κυριακάτικο ή γιορτινό ψητό με τη bread sauce.