#Cooking Class 27_March_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 2 φέτες μπέικον
- 350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, σπάλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φέτες τσένταρ
- 2 ψωμάκια για burger
- 20 γρ. σπιτική κέτσαπ
- 2 φύλλα μαρουλιού
- 2 φέτες ντομάτα
- 20 γρ. σπιτική μαγιονέζα
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το μπέικον για περίπου 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Χωρίζουμε τον κιμά σε 2 ίσα μέρη και πλάθουμε πολύ απαλά τα μπιφτέκια χωρίς να τα πιέσουμε καθόλου. Αλατοπιπερώνουμε μόνο την πάνω και την κάτω μεριά από το μπιφτέκι.
- Αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι και τοποθετούμε τα 2 μπιφτέκια.
- Τα πατάμε απαλά με μια σπάτουλα, ίσα ίσα για να πάρουν σχήμα, και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Μόλις πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά, τα γυρνάμε από την άλλη.
- Βάζουμε 1 φέτα τσένταρ πάνω σε κάθε μπιφτέκι και 1 φέτα μπέικον πάνω από το τσένταρ.
- Βγάζουμε τα μπιφτέκια από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε τα ψωμάκια για burger στη μέση.
- Καθαρίζουμε το τηγάνι με ένα απορροφητικό χαρτί, βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε τα ψωμάκια για λίγα δευτερόλεπτα, ίσα για να πάρουν χρώμα.
- Αφαιρούμε τα ψωμάκια από το τηγάνι.
- Στήνουμε το burger βάζοντας στη βάση του ψωμιού κέτσαπ, 1 φύλλο μαρουλιού, το μπιφτέκι με το τσένταρ και το μπέικον και 1 φέτα ντομάτας.
- Αλείφουμε το καπάκι με τη μαγιονέζα και κλείνουμε το burger.
- Στήνουμε και το δεύτερο burger και σερβίρουμε.