#Cooking Class 20_March_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 ντομάτα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 200 γρ. ρύζι καρολίνα, βρασμένο
- 150 γρ. τόνο
- 100 γρ. αρακά, κτψ
- 2 κ.σ. ελιές, σε ροδέλες
- 100 γρ. μαγιονέζα
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Κόβουμε την κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες, τη ντομάτα σε κυβάκια, το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ρύζι, τον τόνο, τον αρακά, την πιπεριά, τη ντομάτα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τις ελιές.
- Βάζουμε σε ένα δεύτερο μπολ τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το μέλι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Αδειάζουμε το μείγμα του δεύτερου μπολ στο πρώτο μπολ και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.
- Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ και σερβίρουμε με έξτρα ψιλοκομμένο μαϊντανό.