#Cooking Class 28_January_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
Για τον πουρέ κολοκύθας
- 1.200 γρ. κολοκύθα
- 200 γρ. νερό
Για τη ζύμη
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το πασπάλισμα της φόρμας
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 180 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους + έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
- 1 αβγό, μέτριο
- 1 κ.σ. νερό, παγωμένο
- 1 κρόκο, από μέτριο αβγό, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό
Για τη γέμιση
- 3 αβγά, μέτρια
- 80 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
- 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. τζίντζερ
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
- ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 600 γρ. πουρέ κολοκύθας
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για το σερβίρισμα
- 150 γρ. σαντιγί
- κανέλα