#Cooking Class 3_January_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
Για τη σαλάτα
- 200 γρ. πλιγούρι
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. νερό
- 1 μήλο κόκκινο
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 250 γρ. μανούρι
- 1 ρόδι
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.σ. δυόσμο
- 30 γρ. κουκουνάρι
- 130 γρ. πράσινη σαλάτα
Για το dressing
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- ελαιόλαδο
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- μέλι
Εκτέλεση
Για τη σαλάτα
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Βάζουμε το πλιγούρι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μην κολλήσει.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, νερό και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με το καπάκι και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να μαλακώσει.
- Ξεφλουδίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει.
- Μόλις είναι έτοιμο το πλιγούρι βάζουμε το ρόδι, το μήλο, κανέλα, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το κουκουνάρι και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε μια γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το μανούρι. Ψήνουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά για να πάρει χρώμα.
Για το dressing
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό από το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το μέλι και ανακατεύουμε.
Για τη σύνθεση
- Μεταφέρουμε στο μπολ με το dressing το μείγμα με το πλιγούρι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τη σαλάτα, το μανούρι και σερβίρουμε με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και μέλι.