#Cooking Class 1_January_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 2 μήλα κόκκινα
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
- 150 γρ. τσουρέκι
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 50 γρ. cranberries
- 150 γρ. κάστανα, βρασμένα
- 12 φύλλα κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη
Για τη σύνθεση
- 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 12 στικ κανέλα
Για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη
- κανέλα
- φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
- Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
- Βάζουμε τα κομμάτια από τα μήλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το πορτοκάλι.
- Σε ένα μπλεντεράκι βάζουμε το τσουρέκι σε δύο δόσεις με το μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, γαρίφαλο, κανέλα, τα φιστίκια, τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει τρίμμα. Μεταφέρουμε στο μπολ με τα μήλα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, τα κράνμπερι, τα κάστανα κομμένα σε κομμάτια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα για muffin με 12 θήκες.
- Απλώνουμε το ένα φύλλο, πασπαλίζουμε με βούτυρο και το διπλώνουμε στα 4. Βάζουμε 1-2 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε τις γωνίες σχηματίζοντας ένα πουγκί.
- Το βάζουμε στη θήκη, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη, βούτυρο και στηρίζουμε στο κέντρο ένα στικ κανέλας. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα.
- Ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
- Σερβίρουμε με άχνη, κανέλα και φύλλα δυόσμου.