#Cooking Class 17_December_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 10%
- 30 γρ. γάλα, 3,5%
- 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- μέλι
- κανέλα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το γάλα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αρκετό ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ιδανικά θέλουμε το λάδι να φτάσει τους 170ο C. Το υπόλοιπο ηλιέλαιο το βάζουμε σε μια κούπα με ένα κουτάλι.
- Παίρνουμε με τα χέρια μας λίγη από τη ζύμη και την πιέζουμε στην παλάμη μας. Το μείγμα που θα βγει ανάμεσα από τον αντίχειρα και τον δείκτη, το παίρνουμε με το κουτάλι. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσουμε τη ζύμη να γλιστρήσει στο λάδι.
- Τηγανίζουμε σε δόσεις για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και ψηθούν καλά. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.