#Cooking Class #29_November_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
Για το σιρόπι
- 450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 στικ κανέλα
- φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 300 γρ. νερό
- 50 γρ. γλυκόζη
Για τα ροξάκια
- 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. νερό
- 350 γρ. αλεύρι μαλακό
- 2 αβγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 130 γρ. καρυδόψιχα
- 1 κ.σ. κακάο
- 420 γρ. φύλλο σφολιάτας
- 1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό