#Cooking Class #28_November_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
Για τη βάση
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 φύλλο κουρού
Για τη γέμιση
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 50 γρ. κρασί κόκκινο
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Για την μπεσαμέλ
- 40 γρ. βούτυρο
- 40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 400 γρ. γάλα, 3,5%, χλιαρό
- 1 κ.σ. μουστάρδα, Ντιζόν
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. τσένταρ, τριμμένο
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι
- σάλτσα BBQ